Is jouw website klaar voor de Google update?

Vindbaarheid in GoogleVanaf 21 april gaat Google websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten hoger tonen in de zoekmachines.
Heb je een aparte mobiele website? Dan is dat niet genoeg. Na 21 april 2015 verbetert Google het algoritme om websites met een responsive webdesign voorrang te geven.

Responsive website

Een responsive webdesign beweegt automatisch mee met de grootte van het scherm. Je bezoekers kunnen daardoor op mobiele apparaten en een desktop of laptop dezelfde website bekijken. Het design wordt aan de beschikbare ruimte aangepast. Afbeeldingen bewegen mee en ook menu’s zullen verschuiven om het bekijken van je website zo prettig mogelijk te maken.

Test je website

Via een testpagina van Google kun je testen of je website klaar is voor de update van 21 april 2015.Ga naar deze link en vul je webpagina-URL in om direct een analyse uit te voeren.

Zie je de melding ‘Geweldig! Deze pagina is mobielvriendelijk.’? Dan ben je helemaal klaar voor de komende update!

Mocht dit niet het geval zijn is het verstandig om je website aan te laten passen. Bouland Webdesign is gespecialiseerd in het bouwen van responsive websites. Bel voor een vrijblijvend gesprek en de mogelijkheden naar 06-12345675.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*