Bericht maken in WordPress

Weet je waar je over wilt schrijven en heb je je categorieën aangemaakt? Dan is het tijd om je bericht te gaan plaatsen.

Kies in de linkerkolom in je dashboard voor ‘Berichten’ en vervolgens op ‘Nieuw bericht’. In beeld verschijnt onderstaand scherm.

Bericht plaatsen in WordPress

Geef je bericht een passende titel. Hou daarbij rekening met waar mensen naar zoeken (je wilt ten slotte wel gevonden worden), maar hou het ook leesbaar. de titel.

Het grotere veld onder de titelbalk is voor het werkelijk bericht. Sla tijdens het schrijven je bericht regelmatig op. Je zult niet de eerste zijn die een prachtig geschreven proza kwijt is omdat je per ongeluk op een verkeerde knop klikt.

Plaats het bericht in één of meerdere categorieën door een vinkje te plaatsen voor de betreffende categorie. Je vindt deze functie aan de rechterzijde van je scherm.

Onder het venster met categorieën kun je tags toevoegen. Dit zijn woorden die iets zeggen over de inhoud van je bericht en waardoor zoekmachines gemakkelijker kunnen zien waar het bericht over gaat. Vul hier dus enkele woorden in (gescheiden door een komma) en klik op ‘Toevoegen’.

Lezers kunnen een reactie geven op je blog. Per bericht kun dit echter uitzetten. Hoe je dit doet lees je in ‘Reacties op berichten‘.

Uiteraard kun je ook nog afbeeldingen of video toevoegen aan je bericht. Dit wordt uigelegd in ‘Afbeelding toevoegen aan bericht‘.

Comments are closed.