Afbeelding toevoegen aan bericht

Een afbeelding zegt vaak meer dan duizend woorden. Afbeeldingen kunnen daarnaast ook helpen om je website ‘smoel’ te geven.

Open het bericht waar je de afbeelding wilt invoegen. Zet je cursor op de plaats waar je de afbeelding wilt hebben en klik op ‘Media toevoegen’. Deze button vind je links boven je tekstvak.

Het onderstaande scherm verschijnt.

Afbeelding toevoegen in WordPress

Klik op ‘Bestanden uploaden’. Je Windows verkenner opent zich nu. Selecteer de afbeelding die je wilt plaatsen en klik op ‘Openen’. De afbeelding wordt geladen naar je media-bibliotheek. De afbeelding wordt ook zichtbaar in onderstaand scherm, waar ook je reeds eerder geladen afbeeldingen staan.

Afbeelding toevoegen in WordPress

Rechts van dit scherm bevindt zich een kolom waar je de attributen en de weergave-instellingen van je afbeelding kunt aanpassen. Belangrijk hierbij zijn de titel van de afbeelding en de alternatieve tekst.

Geef bij titel een duidelijke benaming in waar je de afbeelding op terug kunt vinden in je media-bibliotheek. Wanneer je 100 afbeeldingen hebt, zijn ze namelijk lastig te herkennen als img-1136.

De alternatieve tekst is vooral belangrijk voor zoekmachines. Deze tekst is niet zichtbaar, maar zorgt er op de achtergrond voor dat zoekmachines weten waar de afbeelding over gaat. Kies hier dus keywords waar je op gevonden wilt worden en die relevant zijn voor je website.

Vervolgens kun je aangeven hoe de afbeelding weergegeven moet worden.
Met de uitlijning geef je aan waar op de regel de afbeelding moet komen (geen, links, rechts, gecentreerd). Wanneer je voor ‘links’ kiest komt de afbeelding links en vormt de tekst zich er automatisch rechts omheen. Bij ‘rechts’ uiteraard net andersom.
Bij ‘gecentreerd’ komt de afbeelding in het midden met de tekst aan weerskanten en wanneer je voor ‘geen’ kiest komt de afbeelding links en loopt de tekst op dezelfde regel door.

Bij ‘link naar’ kun je kiezen uit verschillende opties. Wanneer je kiest voor ‘mediabestand’ krijg je wanneer je op de afbeelding klikt de grotere afbeelding te zien (indien beschikbaar). Dit is met name handig om details te laten zien. Je kunt er ook voor kiezen om de afbeelding door te laten linken naar een andere pagina op je website of naar een andere website. In dat geval kies je voor ‘Aangepaste URL’. Wanneer je dit selecteert kun je in het balkje eronder de URL ingeven waar de bij het klikken op de afbeelding naar toe moet worden gelinked (vergeet hier niet http://). Wil je helemaal geen links kies dan voor ‘Geen’.

Wanneer je je afbeelding laadt slaat WordPress deze direct op in verschillende formaten. Die formaten zijn van tevoren ingesteld in je theme. Dit voorkomt dat je met hele grote bestanden werkt die een eeuwigheid duren om te laden en waardoor je bezoekers afhaken.
Bij ‘Afmeting’ kun je kiezen uit een aantal standaard formaten van je foto (thumbnail, gemiddeld formaat, groot formaat en het werkelijke formaat).

Klik ten slotte op ‘Invoegen in bericht’ om de afbeelding te plaatsen.

Comments are closed.